Малък самолет падна в овощни градини

Един от пострадалите при падането на малък самолет край Шумен в сряда вечерта е в тежко състояние. Това съобщиха за NOVA от местната болница.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Преди денонощие самолетът трябвало да се приземи в Шумен – в авиоучилището на 62-годишният Валентин Димитров. На борда били той и 27-годишният му син. 

Вятърът попречил на първия опит за кацане, казват специалистите. След това Валентин и синът му заходили отново и катастрофирали. 

"Самолетът е задрал в земята, подскочил е. С дясното полукрило се закача за джанката и дънера и там се установява на място", коментира Христо Христов, разследващ инспектор;

След инцидента 27-годишният Александър е контактен. Младият мъж е със счупени бедрена и раменна кост. Баща му обаче е с опасност за живота.

„По-възрастният пациент е в много тежко общо общо състояние. Той е с травматичен шок, тежка гръдна травма, множество счупвания на ребра и ключици. Животът му е в опасност”, обясни д-р Костов от МБАЛ-Шумен.

Малкият самолет бил нов, изправен, бизнесклас. Полетът - разрешен.

"Бащата го познават от много години. За мен той е един бог в авиацията. Казвам бог, защото е много опитен пилот. Имали сме много тежки случаи в селскостопанската авиация и е излизал от много тежки, кризисни ситуации", коментира Христов. 

Инцидент с военен хеликоптер край Стамболийски

Прокуратурата и въздухоплавателната администрация работят по три версии в разследването - човешка грешка, техническа повреда или силен вятър. 

Пожарната обезопаси района, защото горивото на машината е изтекло и е имало опасност от пожар. 

Прокуратурата и въздухоплавателната администрация работят по три версии в разследването - човешка грешка, техническа повреда или силен вятър. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.