Вижте какъв ще е месецът

Най-високите температури през септември у нас ще бъдат между 28 и 33 градуса, а най-ниските - между 3 и 8 градуса, съобщи Красимир Стоев - синоптик в НИМХ при БАН, цитиран от БТА.

По думите му през септември се очаква средните месечни температури да бъдат около нормата. За равнините тя е между 18 и 21 градуса, за високите полета - между 15 и 17 градуса, а за планините - между 3 и 8 градуса. 

Месецът ще започне с предимно слънчево време и с максимални температури между 28 и 33 градуса. Промяна ще настъпи към 4 септември и през втората половина от десетдневието времето ще бъде променливо. Ще има и превалявания, придружени с гръмотевици.

Температурите постепенно ще се понижат и ще са близки до обичайните за периода. 
През повечето дни и от второто десетдневие се очаква променливо време, с температури около нормата. Превалявания ще има около 11, 15 и към 18 септември. През последните дни от десетдневието температурите ще се понижат и при изясняване в края на периода по високите полета се очакват и първите слани.

През третото десетдневие на месеца температурите ще бъдат близки и по-ниски от обичайните. Има вероятност за валежи около 22, 25 септември и в края на месеца. 

Астрономическата справка показва, че в началото на септември слънцето в София изгрява в 6 часа и 51 минути, и залязва в 20 часа и 01 минути. Продължителността на деня е 13 часа и 10 минути. В края на месеца слънцето изгрява в 7 часа и 22 минути, и залязва в 19 часа и 10 минути.

Продължителността на деня е 11 часа и 48 минути.

На 23 септември в 4 часа и 54 минути е есенното равноденствие и започва астрономическата есен, информира Красимир Стоев. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.