Актрисата в интервю за октомврийския брой на списанието

Малко след старта на новия телевизионен сезон и завръщането ѝ като водещ на "Господари на ефира" пo NOVA, актрисата Мария Игнатова краси корицата на големия моден брой на GRAZIA този октомври. 

Докато си говорихме преди интервюто, ми спомена, че сякаш има една стена пред теб по отношение на интервютата. Кога за първи път изпита това усещане, че трябва да опазиш себе си и личния си живот от многото погледи?

Винаги съм го изпитвала. Все пак, съгласете се, че е неестествено съвършено непознат човек да седне срещу теб и да започне да ти задава въпроси. Струва ми се съвсем нормална човешка реакция да заемеш леко защитна позиция.

В едно интервю казваш, че мъжът на живота ти е синът ти, а коя е жената на живота ти, която те е вдъхновила, подкрепяла?

Предполагам, че все пак жената, която е допринесла най-много за това, което съм, е моята майка. Смела, умна, развиваща се, успешна и все още в крак с времето и неспираща! Имала съм късмета да бъда дете на изключително интелигентни и необикновени родители. А вдъхновение черпя непрекъснато от всичко, което ме заобикаля.

Всички пред екраните сме свикнали да те възприемаме като посланик на добро настроение. Успяваш ли лесно да намериш смешната страна на не толкова смешните ситуации в живота?

Винаги! А извън екрана хуморът и самоиронията ми могат да бъдат далеч по-крайни.

Хуморът ли е най-силното ти оръжие?

Всяка ситуация изисква различно оръжие. Понякога е нужно много търпение, друг път е необходимо моментално да тропнеш по масата. Човек трябва внимателно да преценява и да действа според обстоятелствата. И никога срещу сърцето! Винаги го чувам, много е шумно. (Cмее се.)

Как би описала популярността в България? Не искам да звуча негативно, но все пак това е страна, където всичко хубаво първо бива отричано.

Популярността е следствие от естеството на работата ми. Следствие, което е цена, отговорност, бреме. А да си популярен с това, че си популярен, е съвсем различна... професия. Не ми пречи никой, който е решил да работи популярен... По-скоро им се чудя на акъла. А относно плюенето, мразенето, мрънкането, псуването, омаскаряването, отричането, търсенето на вина навсякъде само не и в себе си, липсата на каквато и да е мисъл и критерий, това са все причини да си стоим в свинщината!

Притесняваш ли се все още, когато хората идват и те спират на улицата, или всичко това е очарователно по свой си начин?

Притеснявам се, но разбирам и не се оплаквам.

Цялото интервю с Мария Игнатова може да прочетете в GRAZIA.