Това каза вицепремиерът в Министерския съвет след коалиционния съвет при премиера

Валери Симеонов се извини. Това се случи след спешно коалиционно заседание с премиера Бойко Борисов рано тази сутрин. То продължи около 50 минути. 

„На проведения коалиционен съвет при министър-председателя беше обсъден въпросът, свързан с медийната кампания по повод мое изявление и ежедневните протести пред МС. В тази връзка поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени от моето изказване в телевизионно интервю”, заяви Валери Симеонов пред журналисти в Министерския съвет.

Валери Симеонов няма да подава оставка (ОБЗОР)

Той припомни за неговото отношение към децата с увреждания и допълни, че и в неговото семейство има подобен случай и каза, че е подпомагал хора с увреждания.

„Мисля, че не е нужно да се аргументирам, вече го направих няколко пъти, за това какво е моето отношение към децата с увреждания. Самият аз съм потърпевш в това отношение и също съм подпомагал с каквито средства ми е възможно такива хора. Така че още веднъж поднасям своите извинения. По никакъв начин не съм целял да обидя когото и да било”, каза Симеонов. 

Въпреки че обществото получи извинение, се породи съмнение в искреността на думите му. Изявлението му дойде само час след негово участие в БНТ, където категорично обясни, че извинение нямало, защото нямало да е искрено.

Красимир Каракачанов засега не коментира отношенията в малката коалиция. Реакция от премиера засега също няма. Междувременно протестите срещу Валери Симеонов продължават. Оформя се и нов лагер в негова подкрепа. Оставката му засега не се обсъжда.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.