Всички деца над 7-годишна възраст могат да се включат във вълнуващия свят на науката на 28 октомври от 10.00 до 13.00 ч. в мола на града.

Създателите на Х-СИП - един от участниците в Акселератора на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп - ПРОМЯНАТА 2018, канят деца от град Русе, над 7-годишна възраст, да станат част от вълнуващия свят на науката на 28 октомври от 10.00 до 13.00 ч. в мола на града. Програмата включва научни експерименти с хелоуинска тематика, микроскопски проучвания, много игри и изненади. Всеки участник ще си тръгне със слайм, забъркан лично от него. Целта на събитието е да покаже на младите хора колко забавна може да са химията и физиката и как те могат да се използват, за да се даде живот на различни идеи.

Научните експерименти ще се извършват от самите деца, с напътствието на научен ръководител. Всеки от тези експерименти ще е с различна трудност, ще стимулира различни сетива и ще е напълно безопасен за приложение от деца.

За всеки опит, на всяко дете, ще бъдат предоставени необходимите материали, детайлно ще му се обясни начина на протичане на експеримента, ще му се съдейства по време на опита и ще се направят необходимите изводи и обобщения.

Проект Х-СИП е образователна методология, създадена в Русе, която обединява в себе си иновативни учебни предмети с практическа насоченост и игрови подход на преподаване. Проектът включва “Научна работилница за малки изследователи” (лесни научни експерименти по физика и химия), “Finkids” (лекции по финансова грамотност за деца) и “Игра на кодове” (уроци по програмиране и роботика)

Х-СИП са един от участниците в Акселератора на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп - ПРОМЯНАТА 2018. Там те получават ценни знания и умения за развитие на своята предприемаческа идея.