Съдът в Бургас остави за постоянно в ареста 18-годишния Алекс Димов

Ще бъде ли наказан младият шофьор, който уби две жени на тротоар в Карнобат на Задушница? Съдът в Бургас във вторник остави за постоянно в ареста 18-годишния Алекс Димов, който имал книжка от броени дни. Обвинението към него е за шофиране с несъобразена скорост и причиняване смърт по непредпазливост.

Според защитата неравност на пътя е причина за инцидента.

Оставиха зад решетките шофьора, блъснал две жени на тротоар

„Той беше в шок, когато отидох. Беше много уплашен, съжалява много за това, което стана”, заяви пред NOVA Ахмед Ахмед, близък на Алекс.

„Движил се е със скорост малко над 50 км в час. В следствие на неравност на пътя, колата се удря в асфалта, подскача малко и той губи управление. Колата тръгва леко в дясно, той върти волана в ляво, блъска се в стената, а за зла участ точно на това място са били двете жени”, обясни адвокатът му Красимир Кацарски.

18-годишен блъсна и уби две жени на тротоар (ВИДЕО)

„Прокуратурата разполага с доказателства. Те са, че след управление на изключително мощен автомобил, обвиняемият е предприел движение в град Карнобат с несъобразена скорост и е допуснал смъртта по непредпазливост на 2 възрастни жени”, заяви прокурор Ювита Григорова. „За това престъпление законодателят е предвидил наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода и лишаване от правото да се управлява МПС”.

„Опитът да се оневини този водач с малкия му стаж или младата възраст е неуспешен. Излизайки от автошколата, презумпция е, че тези млади хора имат достатъчно умения, за да поемат управлението на моторните превозни средства”, заяви прокурор Григорова.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.