Синоптичката на NOVA в подкрепа на каузата на Фондация „Нашите недоносени деца”

Гери Малкоданска в подкрепа на каузата на Фондация„Нашите недоносени деца”.  

„Искам хората да знаят и да участват по един или друг начин, да се набират средства, да се говори за това нещо, защото тенденцията е броят на недоносените деца да расте всяка една година и в България статистиката е 6000 на година, което е 10% от децата, които се раждат”, обясни в ефира на „Здравей, България” синоптичката.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Целта на кампанията тази година е да се изградят в България повече отделения по неонатология, които да поемат грижите за недоносените деца. Освен това ще се организират и помещения, където родителите да могат да виждат децата си по време на болничния им престой.

Гери Малкоданска стана майка (СНИМКИ)

„Всеки може да се включи в кампанията за недоносените бебета със SMS на номер 17 777 с текст DMS BEBE”, добави Гери Малкоданска.   

Гери Малкоданска разказа за преждевременното раждане на нейния син Лео. „Проблемите започнаха в петия месец. Тогава вече се знаеше, че ще има преждевременно раждане. Кога точно ще се случи, никой не може да ти каже. Аз бях подготвена родилка, която ще роди недоносено дете. Моят апел е към всички майки, които тепърва минават през това нещо е да правят често прегледи, да слушат лекарите, защото когато си подготвен за едно преждевременно раждане е много по-различно, отколкото когато отидеш и просто да родиш в 7-и или 8-и месец. Страхът го има постоянно. Той е с мен все още. Страхът е, че ти можеш да родиш детенце, което е под килограм, страхът е, че то може  и да се справи, но не знаеш какви ще са последствията, страхът да родиш и в 7 месец – не знаеш в много дълъг период дали детето ти ще вижда, дали ще те чува, дали ще се развива нормално и дали няма да има някакви увреждания. Страхът е голям и най-щастливото нещо в живота ти – раждането, е съпътствано с най-големия ти ужас. Чувствата са много противоречиви. Аз нямах щастието да родя и да прегърна детето си. То беше взето на секундата. Най-големият страх беше, когато ме заведоха при него. Той след това беше месец в болница, аз имах право да го виждам веднъж на ден, за малко време”, сподели Гери Малкоданска.

Гери Малкоданска: Зимата е мой враг

Деси, Никол и Гери за промените в климата и живота (ВИДЕО)

Преслава стана майка за първи път (СНИМКИ)

Мариана Попова дари актьора Веселин Плачков с дъщеря (СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.