Гаранцията й е 10 000 лева

Майката на Николай Банев се сдоби с обвинение. Мария Банева се е явила в следствието, за да чуе, че според прокуратурата тя е участвала в организирана престъпна група, ръководена от сина й. Какви точно са извършените от Мария Банева престъпления не се уточнява.

Синът на Николай Банев отрече да е основен свидетел по делото

Адвокатът на семейството Христо Ботев заяви, че също не е чул какво конкретно е извършила жената. Стана ясно, че тя е освободена под 10 000 лева гаранция.  

Вътрешен човек за бизнеса на Баневи: Вместо да даде заплати, Банев си купи кола

Николай Банев ръководел престъпна група, в която участвала и 77-годишната му майка, твърди прокуратурата. Тя е участвала не само в управлението на редица фирми, но и в прането на пари. Свидетели срещу семейството сега са бивши техни служители като Мария Николова.

„Отидох директно в „Полимери”. Със счетоводителя направихме план за изплащане на най-спешните задължения, след което го изпратихме на г-жа Банева. Първоначално се съласи, след което се обади Николай банев и каза парите да бъдат пуснати по негова сметка, защото смята да си купи кола”, разказа в "Здравей, България" тази сутрин Николова.

Доведената дъщеря на Банев: Предадох на прокуратурата офшорната му сметка

Тя работи във фирмите на Баневи от 2008 г. Миналата година се преместила във фирмата „Джи енд Джи 90", с която Баневи са в конфликт заради къмпинг "Каваци".

„Истината за това какво говори ще излезе съвсем скоро. Сега работи в някакви структури, които са в конфликт с тях”, каза адвокатът на семейството. 

Конфликтите са пословични - между семейство Баневи и охранителния шеф Димитър Спасов-Каратиста за това кой е собственикът на къмпинга. Баневи твърдяха, че са рекетирани. Димитър Спасов твърдеше, че му дължат хиляди. Срещу Баневи застанаха фирмите „Делта гард” и „Джи едн Джи 90". Сега двете основни свидетелки срещу бизнесмените - техните бивши служителки Зорница Стоилова и Мария Николова, са служители на тези две фирми. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.