Малкият Ники има нужда от средства за операция

Да осиновиш кауза за бъдещото на едно дете. Никола е само на 4, но е минал през какво ли не. Ръка му подава актрисата и модел Диляна Попова. Синът й е голям, колкото Ники. Това е история за едно смело дете, което има две майки.

КРАСОТА СЪС СОЦИАЛНА КАУЗА: Модна агенция пусна два календара с послания

Казват, че големите истории не са за малки букви. Те се живеят, дишат се, те вълнуват – и не се пишат. Не са и за малки хора. Той може да е малък, но неговата история е голяма. Това е история, която натъжава, но и усмихва, която стопля, но и разплаква. И пред която се мълчи.

„Приеха го в неонатология, но не ме пускаха при него. Не можеха да му овладеят гърчовете. 12 дни го държаха без да могат да му помогнат”, разказа майката на Никола Ивалина Павлова.   

Тогава на помощ идва Диляна, чиято кауза е малкият Ники. Актрисата е станала част от фондацията „Докосни щастието – Осинови кауза”. Целта на кампанията е да осиновиш нечий проблем и да го направиш свой.

„Най-хубавотото е да си помагаме, с каквото може. Не просто, защото съм майка, а защото съм човек”, каза Диляна Попова. 

Ники се появява на бял свят трудно. По време на раждането лекарите в Горна Оряховица губят тоновете на бебето. Следва спешно секцио. Три дни по-късно майката на Ники е изписана. По документи детето й е клинично здраво. Никой обаче не им е казал, че ще има последствия от загубата на кислород. В деня, когато младото семейство се готви да прави погача за здравето на бебенцето, съдбата се намесва. Ники прави първия си гърч.

„Когато навърши 40 дни, започна да прави гърчове и му поставиха първа диагноза епилепсия. Невролог го следеше на всеки 3 месеца и когато навърши 8 месеца, ни казаха ДЦП”, споделя още Ива.

От този ден светът се преобръща и започва непосилната битка за живота на Никола. Родителите обикалят най-различни лекари и болници. От тогава всеки ден е ден за рехабилитации, а не за разходка в парка. Състоянието на малкото момченце не се променя. Никола не успява да държи главичката си изправена, не може да прави крачки. Но диагнозата не значи присъда. Семейството не спира да се бори.

В търсене на отговори животът среща малкия пациент Ники с д-р Джихан Абазович и преплита съдбите им. Шанс за Ники е терапия със стволови клетки. Сумата от 90 000 лв. обаче е непосилна за семейството на малкото дете. Ники успешно минава 2 курса на лечение. Терапията на регенеративната медицина цели да поправи или замени повредени или болни човешки клетки и да ги излекува. С подадена ръка от много добри хора успяват да съберат 1/3 от сумата. А на Ники му предстои и третата процедура. Това лечение ще подобри още повече състоянието му.

Диляна Попова призовава всички хора да са съпричастни и дадат шанс на детето. 

Ако искате, може да помогнете на Ники по следния начин: 

DMS NIKI на 17777

с един клик на 
https://touchhappiness.foundation/…/zaedno-za-badeshteto-na…. (Paypal)

с превод към IBAN: 
BG14FINV91501317198085
BIC: FINVBGSF
Първа инвестиционна банка
Титуляр: Никола Атанасов 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си