Барак Обама е мъжът, на когото американците се възхищават най-много

Приключиха 17-те години, през които бившата първа дама Хилари Клинтън беше жената, на която най-много се възхищават американците. Друга бивша първа дама, Мишел Обама, детронира Хилари като най-почитана жена на Америка, сочи проучване на "Галъп", цитирано от БГНЕС.

Мишел Обама се върна в училището си

Бившият президент Барак Обама е обявен за мъжа, на когото американците се възхищават най-много за 11-та поредна година. Президентът Доналд Тръмп е на второ място в анкетата за четвърта поредна година.

Мишел Обама танцува с Дядо Коледа пред болни деца (ВИДЕО)

Ежегодното проучване се прави всяка година от 1946 г. с изключение на 1976 година.

15% от 1025-те анкетирани американци казват, че жената, на която се възхищават най-много, е Мишел Обама, която в момента е на обиколка за популяризиране на книгата си "Becoming".

Водещата ток-шоу звезда Опра Уинфри беше втора с 5%, следвана от Хилари Клинтън и първата дама Мелания Тръмп с 4%.

САМО ЗА СЕДМИЦА: Продадоха над милион копия от книгата на Мишел Обама

Хилари Клинтън, кандидатът за президент на Демократическата партия за 2016 г. и бивш американски сенатор и държавен секретар, е на върха в списъка 22 пъти, включително последните 17 години поред.

19% от анкетираните казват, че Барак Обама е мъжът, на когото най-много се възхищават. Тръмп е на второ място с 13%, следван от бившия президент Джордж Буш и папа Франциск, които са с по 2%.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.