Според военният министър трябва да се изготви цялостна програма за решаване на ромския въпрос

Всички постройки в ромската махала на Войводиново са незаконни. Във вторник ще бъдат извършени проверки на място от ДНСК и пожарната и къщите ще бъдат съборени най-рано след 14 дни, тъй като тогава изтича законовият срок за обжалване. Това обясни министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Хората от селото също настояват за премахването на незаконни постройки. В понеделник те излязоха на протест, след като ден по-рано 33-годишен военен беше пребит от двама младежи на пътя. Протест ще има и във вторник вечер. От прокуратурата обявиха, че за нападението срещу военния са задържани двама души. Те са в ареста за 72 часа. Предстои държавното обвинение да поиска постоянното им задържане. Има и видеозаписи от момента на атаката. Те са иззети от полицията.

СЛЕД ПОБОЯ ВЪВ ВОЙВОДИНОВО: Започват проверки в ромската махала

Според Каракачанов трябва да бъде изготвена цялостна програма за решаване на ромския въпрос и да се обвърже получаването на социални помощи с образованието и полагането на труд.

Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона”, категоричен е министърът.

Той коментира и темата с изтребителите, които страната ни предстои да закупи. Каракачанов изрази готовност да води дебат по темата кой модел самолети е най-добрият за нуждите на авиацията ни.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.