Момчето издъхнало, докато чака Спешна помощ

Напрежение и обвинение в закъсняла лекарска помощ, след като 10-годишно дете почина в столичния квартал „Ботунец”. Момченцето глътнало пионка от играта „Не се сърди човече” и се задушило.

Здравният министър разпореди спешна проверка по случая. И в момента близки на починалото дете са в поликлиниката в „Ботунец”. Има и засилено полицейско присъствие.

Инцидентът станал в ранния следобед в дома на момченцето. Майка му го закарала във филиала на Спешна помощ в „Ботунец”.Там обаче лекарски екип нямало, твърдят близките на семейството.

24-годишен рани с нож 3 жени и дете в София, барикадира се в дома си

„Имаше една сестра и тя каза, че е нова, да чакаме лекарския екип. 45 минути нямаше лекари”, заявява Мария, леля на момчето.

Сигналът за детето е подаден в 14:02 минути. А от Спешна помощ са категорични, че са реагирали светкавично.

„Веднага диктуваме, освобождаваме екип и го насочваме към адреса, отказват сигнала и казват, че ще го закарат в болнично заведение”, обясни Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ.  

А лекари е нямало, защото екипът от „Ботунец” е бил на друг адрес. По това време във филиала имало само медицинска сестра. Тя обаче направила всичко по силите си, за да спаси детето, категорични са от Спешна помощ.

Пред поликлиниката в „Ботунец” остава засилено полицейско присъствие.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.