Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос подаде оставка

Председателят на гръцкия парламент Никос Вуцис обяви, че дебатът по вота на доверие, поискан от премиера Алексис Ципрас, може да започне във вторник сутринта. По този начин вотът може да се проведе в сряда вечер, съобщава в. „Катимерини“, цитиран от БГНЕС.

Гръцкият министър на отбраната подаде оставка

По-рано днес гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че ще поиска вот на доверие към своето правителство, след като лидерът на националистическата партия „Независими гърци“, която беше коалиционен партньор в кабинета, Панос Каменос, обяви, че оттегля подкрепата си заради несъгласие с Договора от Преспа.

Реакциите след смяната на името на Македония (ВИДЕО)

"Благодарих на премиера за съвместната ни работа в коалицията и му обясних, че заради договора за името тази съвместна работа не може да продължи. "Независимите гърци" се оттеглят от правителството”, каза лидерът на "Независими гърци"Панос Каменос.

„Незабавно ще поискам, както повелява Конституцията, да бъде гласуван вот на доверие на правителството от народните представители. За да можем да продължим напред към решаване на важните проблеми за страната и обществото", каза  министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.