Рисунката беше направена на една от вратите на зала "Батаклан"

Неизвестни лица са откраднали от концертната зала "Батаклан" творба на британския стрийт-арт художник Банкси, посветена на жертвите на атентата в п парижката зала, извършен през 2015 година, съобщиха световните агенции.

Рисунката беше направена на една от вратите за авариен изход от зданието. За кражбата на творбата беше съобщено във фейсбук страницата на "Батаклан". 

Според управата на "Батаклан" смисълът на стрийт-арта се състои в това, че произведенията оживяват в конкретната среда на своето сътворяване. Хората са убедени, че рисунката на Банкси разкрива истинския си смисъл единствено на това място. Поради тази причина бил оставен свободният достъп до нея на улицата.

Престъпниците са били заснети от охранителни камери, а на местопрестъплението е била открита отвертка. Работата е била сътворена върху черната врата с бяла боя, в която е изобразен силует на жена с воал, която в скръбен жест е свела глава.

Банкси може да бъде съден за самонарязалата се творба

В резултат на терористичното нападение от 13 ноември 2015 г. в зала "Батаклан", извършено от "Ислямска държава", загинаха 90 души, припомнят агенциите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес