Площта на зоопарка е четири пъти по-голяма от предишната

Община Пловдив подновява работата по Зоологическата градина. Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев днес след извършен благодарствен водосвет от свещеници в район "Западен" за успешното довършване на зоопарка. 

В новата зоологическа градина на Пловдив ще има маймуни, елени, сърни, антилопи, виетнамски прасета, муфлони, гълъби, зелено-глава патица, камерунски кози, декоративни патици, мечки и пауни. А хабитатът на водоплаващите птици вече е населен от диви патици, дошли от р. Марица, съобщава БТА.

Кметът припомни, че площта на зоологическата градина е четири пъти по-голяма от предишната и от 10 дка вече се простира на площ от 40 дка.

„Никога не сме губили вярата, че Пловдив ще има Зоологическа градина”, каза Тотев по повод спечеленото от общината дело във Върховния административен съд.

„До дни ще бъде получен Акт 11, а след това строителната фирма ще започне работа по довършителните дейности и дадените предписания”, добави кметът на район "Западен" Димитър Колев.

"Строителните дейности пък ще приключат в рамките на 27 дни", увери и изпълнителят Вакрил Запрянов.

„Предвижда се, че новата Зоологическа градина Пловдив може да отвори врати през лятото, а посещенията до края на годината ще бъдат безплатни”, каза още Иван Тотев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.