Те са убити с ножове

Над 30 военослужители бяха убити в три провинции на Афганистан, предаде БТА. При нападение на талибаните срещу голям военен обект в южната провинция Хелманд загинаха 10 военни и един цивилен, съобщи анонимен източник. Жертвите са убити с ножове, тъй като вероятно нападателите не са искали да вдигат шум. Взети са и заложници. По думите на източника няма пострадали чуждестранни военни. 

Семейство венецуелски военослужещи избяга с 9-месечното си бебе на ръце в Колумбия

По данни на Министерството на отбраната силите за сигурност са убили поне четирима от нападателите, а останалите са обсадени.  В комюникето се съобщава за жертви сред афганистанските сили за сигурност, но не се уточнява броят им. Това ще стане, след като приключи операцията срещу извършителите на масовото убийство. 

Говорителят на талибаните Кари Мохамад Юсуф Ахмади потвърди в Twitter за голям брой убити американски и афганистански военни. Поне 14 военни бяха убити и 12 - ранени, при нападения срещу най-малко пет контролни пункта в провинция Фаряб, съобщи член на провинциалния съвет. Още поне 11 души от силите за сигурност загинаха при засада в северната провинция Сари Пул.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.