Засилени мерки за сигурност в София заради визитата на руския премиер

Засилени мерки за сигурност в София. Причаната е продължаващата визита на руския премиер Дмитрий Медведев. През втория ден на двудневната си визита премиерът на Русия се срещна с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Срещата между Медведев и Караянчева се проведе в Народното събрание. На нея присъстваха и народни представители от групата за приятелство между България и Русия. Медведев разгледа пленарната зала и удари парламентарния звънец. След разговорите Медведев и Караянчева положиха цветя пред Паметника на Цар Освободител в столицата. 

СНИМКИ ОТ ПОЛАГАНЕТО НА ЦВЕТЯ НА ПАМЕТНИКА НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ ВИЖТЕ ТУК

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА МЕЖДУ МЕДВЕДЕВ И КАРАЯНЧЕВА ВИЖТЕ ТУК

След срещата си с председателя на Народното събрание, премиерът на Русия посети и храм-паметника "Св. Александър Невски". Той се срещна с патриарх Неофит. Двамата подчертаха традиционно добрите отношения между българската и руската църква. 

СНИМКИ ОТ ХРАМ-ПАМЕТНИКА "СВ. АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ" ВИЖТЕ ТУК

Дмитрий Медведев и Бойко Борисов ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.
 

Във форума ще участват министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на икономическото развитие на Руската федерация Максим Орешкин, кметове и представители на българския и руския туристически бизнес, съобщиха от Министерството на туризма.

На него ще се обсъдят общи инициативи за развитие на туристическия сектор, както и мерки за насърчаване на двустранните пътувания. Ще бъдат дискутирани възможностите за насърчаване и задълбочаване на сътрудничеството и контактите на туристическия бизнес на двете държави с институционалната подкрепа на правителствата на Република България и Руската федерация. 

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА МЕДВЕДЕВ У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.