Той ще представи "Зелената книга" на 23-ия "София филм фест"

Актьорът Димитър Маринов, който държеше на сцената на "Оскарите" българското знаме в ръка, кацна в петък вечер на летището в София. Неговата поява в "Доли тиътър" предизвика дискусия у нас, а извън това неговата лична история, без съмнение е история за филм. Минути след като кацна у нас, актьорът застана първо пред камерата на NOVA.

Той е тук по специален повод -  ще участва в 23-ия "София филм фест", където ще представи наградения с "Оскар" за най-добър филм - „Зелената книга". Маринов ще присъства и на премиерата на лентата на режисьора Лъчезар Аврамов "Снимка с Юки", където той изпълнява една от главните роли.

Димитър Маринов ще представи лично "Зелената книга" на София Филм Фест

"Винаги ще има носталгия по България. На 3 март консулството ни в Лос Анджелис направи тържество - гайдата, народните танци, певиците... Нито ми се ядеше луканка, нито ми се пиеше ракия. Бях се впечатлил толкова силно от цялото това усещане, как се здрависват българите, мартеничките... Много ми липсва", каза актьорът пред камерата на "Събуди се".

Маринов си спомня с огромно вълнение момента, с който Джулия Робъртс обяви наградата на "Оскарите".

БЪЛГАРСКИЯТ ТРИБАГРЕНИК НА "ОСКАРИТЕ": "Зелената книга" с Димитър Маринов обявен за най-добър филм (ОБЗОР)

"Нямах идея какво става в този момент. Веднага отидохме най-отзад, защото ни инструктираха. А пък Робъртс стои с наградата и с една усмивка ми я подаде, като ми каза, че я заслужавам. Най-щастлив бях, когато ми каза още, че моята реплика ѝ е любимата", добави българската звезда в Холивуд.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.