Вижте кои са новите носители на всички статуетки

Българското знаме - на сцената на "Оскарите". Българският актьор Димитър Маринов се качи на сцената в "Долби Тиътър", след като филмът с негово участие "Зелената книга" стана големият победител тази година. Лентата беше отличена в три категории, сред които и "най-добър филм".

За 8 години това беше най-емоционалната церемония по връчване на наградите. Само няколко часа преди да стъпи на червения килим, Димитър Маринов даде ексклузивно интервю за NOVA, в което разказа за пътя му до голямата сцена.

БЪЛГАРИН С "ОСКАР": Димитър Маринов развя родния трибагреник в "Долби Тиътър" (ВИДЕО+СНИМКИ)

СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

Оливия Колман и Рами Малек грабнаха „Оскари” за най-добра актриса и най-добър актьор. Колман беше отличена за ролята й на кралица Анна Стюарт във филма „Фаворитката”, а Малек грабна статуетка за превъплъщението си във Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия”. 

За най-добър режисьор беше отличен Алфонсо Куарон за филма „Рома”.

ВСИЧКО ЗА "ОСКАРИТЕ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Зрителите могат да преживеят отново най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019, този понеделник, 25 февруари, от 21.00 ч. по на KINO NOVA. След като излъчи на живо церемонията на 91 филмови награди на Академията, филмовият канал ще покаже отново пълния запис на събитието тази вечер и феновете на киното  ще могат да се потопят в емоцията с най-интересните моменти, ексклузивни интервюта и репортажи в ефира на KINO NOVA. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК