Във вторник споразумението за Brexit да бъде подложено на гласуване в парламента

Уверенията, получени от британската премиерка Тереза Мей за постигнатото от нея споразумение за напускане на ЕС дори не се приближават до промените, които тя обеща на депутатите. Това заяви лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, цитиран от Ройтерс и БТА.

Юнкер и Мей постигнаха споразумение за Brexit

"Преговорите на премиерката се провалиха. Снощното споразумение с Европейската комисия не включва нищо дори близко до промените, които Тереза Мей обеща на парламента", заяви Корбин в Twitter. "Затова днес депутатите трябва да отхвърлят тази сделка", добави той.

Очаква се юридическият консултант на британското правителство, главният прокурор на страната Джефри Кокс да представи своя правен анализ на дадените от ЕС уверения преди гласуването довечера. Много подкрепящи Brexit депутати ще изчакат да го видят, преди да решат как да гласуват.

Мей е казвала, че ако загуби гласуването тази вечер, утре ще даде на депутатите възможност да гласуват дали да напуснат ЕС без споразумение. Ако те отхвърлят и това, се очаква гласуване дали Лондон да поиска отлагане на Brexit.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.