Сагата с гласуванията в Лондон продължава и в сряда

Засилва се вероятността за хаотичен Brexit след снощното гласуване в британския парламент и поредното отхвърляне на сделката за напускане. Предупреждения за това отправят както от Европейската комисия, така и представители на 27-те. Междувременно, сагата с гласуванията в Лондон продължава и в сряда. Министър-председателят Тереза Мей ще попита депутатите в Камарата на общините дали искат Brexit без сделка. 

Британският парламент отново отхвърли сделката за Brexit (ВИДЕО)

Лидерът на лейбъристката опозиция Джереми Корбин заяви, че вариантът за излизане от ЕС без споразумение трябва да бъде изключен и дори призова за насрочване на парламентарни избори.

Докато депутатите отхвърляха споразумението за развода, пред парламента се събраха стотици противници на Brexit.

„Много съм доволен от резултата. Той означава, че сме с една стъпка по-близо или до отмяна на Brexit, или до втори референдум”, казва противникът на Brexit Крис Хамънд.

„Смятам, че ще бъде неприлично за което и да е правителство да ни остави да напуснем без сделка. Не виждам кое правителство или депутат би го допуснало. Винаги съм смятал, че това са празни заплахи, защото нито едно правителство не би допуснало икономиката ни да се срине и да изгори по този начин”, коментира друг противник на Brexit Питър Коркил.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.