Обсъдена беше и идеята за създаване на единен стандарт, според който формирането на заплатите да става според професионалните отговорности

Председателят на НС Цвета Караянчева и председателят на Комисията по здравеопазването Даниела Дариткова се срещнаха с ръководството на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в сряда.

Медиците представиха свое отворено писмо във връзка с ескалацията на спонтанни протести на професионалистите по здравни грижи. В него те настояват за диалог и намиране на политическо съгласие за достойни възнаграждения, добри условия на труд, професионална квалификация и кариерно израстване. Представителите на ръководството  на асоциацията заяви, че са готови да бъдат полезни в тази ситуация и призоваха държавата да влезе в ролята на регулатор. 

Караянчева: Българските мюсюлмани трябва да бъдат подкрепени

Цвета Караянчева ще се срещне с Дмитрий Медведев

Страните в срещата стигнаха до заключението, че отговорността за решаването на част от проблемите е на ръководствата на съответните лечебни заведения и че е възможно да се търсят по места работещи решения. Обсъдена беше и идеята за създаване на единен стандарт, според който формирането на заплатите да става според професионалните отговорности.

Председателят на НС: Шипка ни обединява!

От страна на Народното събрание беше изразена готовност за продължаващ диалог по проблемни теми в сектора.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.