Заради "глич" паролите се споделяли на вътрешната мрежа

Паролите на милиони потребители на Facebook са били достъпни за около 20 000 служители на компанията, съобщава БГНЕС.

Брайън Кребс, който се занимава с проучване на сигурността, съобщи за този пробив в сигурността и заяви, че е възможно да са засегнати паролите на около 600 милиона потребители. Проблемът може би датирал още от 2012 г.

Facebook: Пароли на потребители се съхраняват на вътрешни сървъри

В изявление от Facebook казват, че оправят „глич”, заради който паролите се споделяли на вътрешната мрежа на компанията. Кребс казва, че източник от Facebook е му разказал за "пропуски в сигурността", позволяващи на разработчиците да създават приложения, които записват и съхраняват паролите, без да ги криптират.

Бъдещето е тук: И Facebook иска да има своя криптовалута

Инженер Скот Ренфро от Facebook заяви, че вътрешно разследване е показало, че няма никакви „признаци на злоупотреба”. В официално съобщение от компанията казват, че са разбрали за проблема през януари при рутинна проверка на сигурността. Разследването показало, че повечето от засегнатите потребители влизали във Facebook lite, който се използва в държави, където интернетът е слаб.

„Ще уведомим стотиците милиони потребители на Facebook lite и десетките милиони на Facebook и Instagram”, заявиха от компанията.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес