Атаката срещу мен е добре планирано мероприятие във връзка с предстоящите евроизбори, лоялността ми към премиера и ГЕРБ ще продължи и занапред, добави той

„ГЕРБ за мен е кауза, оставам лоялен към нея и към премиера”. Това заяви Цветан Цветанов при пристигането си от САЩ. Той заяви, че вече има готово решение за това как да постъпи в разгара на скандала с имотите на властта. "Съпругата ми вече го знае, предстои да го разбере и премиерът", каза Цветанов.

Цветанов: Прави се компроматна атака срещу мен

"Винаги, когато съм водил някакъв политически разговор и има някакъв дебат, първо изчиствам със страната, с която трябва да говоря, и след това правя публични изявления", каза още председателят на парламентарната група на управляващата партия.

„Артекс” за имота на Цветанов: Сделката е законна и стандартна

Той определи случващото се като "добре планирано мероприятие във връзка с предстоящите евроизбори и във връзка с много решения и коментари, които съм правил през всичките тези години". 

Започва пълна проверка на спорните имоти на властта (ОБЗОР)

Цветанов бе категоричен, че т. нар. законова "поправка "Артекс" няма нищо общо с изграждането на кооперацията "Златен век". Това било потвърдено и от експерти. Според въпросната промяна срокът за завършване на многоетажни сгради се удължава от 5 на 10 години.

Според зам.-председателят на ГЕРБ аферата с имотите няма да повлияе на евровота на 26 май. "Смятам, че всички сме разумни хора. Всеки може да си направи изводите какво се случи и защо се случи", каза още Цветанов. 

„Много е хубаво, че за този период от време, в който отсъствах от страната, много се наслушах и много се нагледах - имах възможност да се запозная с всичко това“, заяви Цветанов. 

Срещата с премиера се е провела в Министерския съвет, а официалните изявления се очакват в 17:00 часа в Народното събрание.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С ИМОТИТЕ НА ХОРА ОТ ВЛАСТТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.