Ние сме монолитни и сплотени, заяви новият председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова

"Няма разделение в партия ГЕРБ. Ние сме монолитни и сплотени, независимо от интригите, които ни вменяват. Смятам, че ще излезем от тази криза още по-сплотени. Очаквам мненията и решениятана компетентните органи". Това заяви новият председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която заменя на поста подалия оставка Цветан Цветанов.

По думите й имотната сага има различни аспекти. "Апартаментната сага вълнува обществото. Не съм вниквала в пазарните отношения. Не съм имала опит в това отношение, защото не съм смятала да купувам жилище. В контекста на моралното измерение, ние показахме последователно поведение, защото всички, които са посочени в тази сага, поеха своята отговорност и освободиха своите длъжности. ГЕРБ винаги е постъпвала така", заяви още Дариткова в студиото на "Здравей, България".

Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ

По думите й не е имало заседание на изпълнителната комисия. Решенията за оставки са били лични решения. "Не съм натоварена с разследващи функции, никога не съм изпълнявала такива. Очаквам мненията и решенията на компетентните органи", каза още Дариткова.

„Би следвало всички, особено президентът, да имаме доверие в институциите, в правоохранителната и правораздавателната система - порочно е то да се руши”, заяви Дариткова.„Порочно е да се руши това доверие, защото всеки един впоследствие може да черпи горчивите плодове от това поведение“, каза още Дариткова. 

Дариткова: Ще търся устойчивото парламентарно мнозинство (ВИДЕО)

По повод съмненията на БСП в председателя на Антикорупционната комисия, тя посочи: „Искрено съжалявам, че и представителите на сериозна политическа сила, каквато е БСП, се занимават с апартаментната сага в момент, в който трябва да говорим по други теми. Отдалечаването от европейската тема е в интерес на всички останали. Ние имаме какво да предложим като политики за участието на България в Европа. Смятам, че това е истински важното“, заяви още Дариткова.

Относно дебатите около дълговете на Главното мюфтийство, Дариткова посочи, че Външно министерство е реагирало както се налага и ще има изясняване на коментарите по темата. „Аз като представител на регион, в който двете религии съжителстват години наред, смятам че е важно да не допускаме чуждо влияние в нито едно от религиозните течения на България”, каза тя.

„Определено има елемент на притеснение. На първо място от отговорностите, на второ място от ангажиментите, защото аз и сега нося много дини под една мишница. През всичките тези години, в които съм народен представител, съм била активна в Народното събрание, председател съм на Комисията по здравеопазване – сфера, която също е наситена с много проблеми и очаквания. В същото време съм и практикуващ лекар, защото през годините не съм изоставила пациентите си”, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ относно заемането на новия пост.

Политическите коментари след оставката на Цветанов (ВИДЕО)

На въпрос в какво жилище живее в момента, Дариткова отговори, че от 2009г. живее в жилище на Народното събрание в кв. „Редута”. „В Смолян живея в къщата на съпруга си, той вече е пенсионер. Синът ми е студент. Винаги съм се стремяла да пазя личното си пространство и се надявам това, което е публично, наистина да бъде с мярка”, каза още тя.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.