Според Валери Симеонов промяната би могла да предизвика трусове в НС

Представители на отделните партии коментираха оставката на Цветан Цветанов и назначаването на Даниела Дариткова за негов наследник на председателския пост в парламентарната група на ГЕРБ.

„Аз имам притеснения от това, че Цветанов до момента извършваше много сериозна координационна работа между групите. Но бих пожелал всичко най-добро на г-жа Дариткова, цветя и рози по пътя й прашен и карамфили за нашата любов”, каза Валери Симеонов от „Обединени патриоти”.

Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ

„Ние в Движението за права и свободи си взимаме нашите решения. Това е решението на ГЕРБ и ние го приемаме като такова”, коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Ще работим с Дариткова. Аз не виждам някакъв проблем в това, че се променя председателят на парламентарната група на ГЕРБ”, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Виждам консолидиране на парламента. Ние, както винаги, ще подкрепяме всички текстове на парламентарно представените и непарламентарно представените партии, които са в полза на българския народ”, категоричен бе председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки.

"Събитията от последните два дни доказаха тезите на БСП от последните две години. Цветан Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това не е морален акт, нито осъзната отговорност, а прозрачен трик за опазване на влияние. Оставката е фиктивна", каза заместник-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С ИМОТИТЕ НА ХОРА ОТ ВЛАСТТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.