Как се прави истинска българска баница разказва Божана Кацарова

Тази седмица българската баница оглави топ 10 на европейските ястия. Как се приготвя тя? Наш гид е Божана Кацарова. Тя ни показва истинска традиционна българска баница. „Истинска баница, вътре има яйца, сирене, мляко, масло, кори, които сме направили от скрач. Единственото нещо, което искам да кажа на хората, е да се замислят какво качество има това, което си купуват от магазина и каква е красотата на това, което ще направиш от скрач”,  призова Кацарова.

По думите й всички ястия, заели първите места в класацията са от Балканския полуостров, което означава, че народите в района готвят най-вкусно.

СТАРИ ТРАДИЦИИ НА НОВ ГЛАС: За познатите и непознатите обичаи в новогодишната нощ

Кулинарката съветва да си правим баницата вкъщи. А нивото на обслужването в ресторантите не се вдига само в София, а и в останалата част на страната.

„Кулинарията е един от трите най-важни пилона на готиния туризъм”, заключи тя.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.