Чуйте разговор с отец Николай Георгиев

„Светлината в мрака свети и мракът я необзе” – ето това е благодатния огън според Светото писание”. Това каза отец Николай Георгиев от Светия синод. На Великден в ефира на „Събуди се” той разказа за важността на вярата в съвременното общество.

„В духовенството трябва да сте много критични. Ако вашият енорийски свещенник нещо не е като хората – ще го спрете и ще му кажете „Отец, така не може! Искаме да говориш разумно. Искаме да си наш достоен пастир”, добави Георгиев.

Голямо българско хоро в Брюксел по повод Великден

„Това, което ми прави впечатление, е подмяната на ценности, която навлиза с всяка една политическа криза. Виждате, че това, което медиите изваждат в очите на обществото като нередности, с течение на много малко дни започва да се замива и да се превръща в правило – все едно не е голяма беля. Това няма кака да стане в църквата – тя винаги ще изобличава лъжата”, заяви отецът.

По думите му църквата се бори за класическото семейство – с любовта на майката и бащата, а не „размити”  понятия като „родител едно и родител две”. „Не джендър идеологии! Нищо от онова, което пречи на детето да има истинска любяща майка и истински грижовен баща. В тази среда детето ще изкове в сърцето си принципите на правдата и добротата”, сподели духовникът.

Целия разговор вижте във видеото.

ОЩЕ НОВИНИ ЗА ВЕЛИКДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.