Забранено е движението на камиони над 12 тона по автомагистралите

В последния почивен ден хиляди хора се очаква да тръгнат отново на път. За да се улесни трафика от 14 до 20 часа ще се спира движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната.

Над 280 000 българи тръгват на път за Великден

Засилено ще е полицейското присъствие през целия ден, а на местата, където се прави ремонт, е създадена специална организация. 

В началото на празничните дни, най-натоварено се оказа движението, в района на тунел Витиня на АМ "Хемус" и в района на Пазарджик на АМ "Тракия". Ремонтните дейности затрудниха движението и на двете места. Стигна се и до километрични опашки. Очаква се обаче трафикът да не е толкова натоварен, колкото в началото на почивните дни. 

„Очакваме засилен трафик на входно-изходните артерии на големите градове, както и по магистралите. Надявам се по гранично-пропускателните пунктове обстановката да бъде спокойна. Доста хора предпочетоха да слеят празничните дни. Въпреки това очакваме сериозно движение в следобедните часове. По време на празниците са станали 68 катастлофи, при които има 98 пострадали и двама загинали”, каза Илиян Георгиев от ГД „Национална полиция”.

Половин милион българи тръгват на път по празниците

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.