Този път темата е кой, как и с какви пари води предизборната кампания

Пореден задочен сблъсък между премиера и президента - този път на тема кой, как и с какви пари води предизборната кампания. Радев направи коментара си в София, а Борисов в Сибиу, Румъния , където участва в среща на върха на Европейския съюз.

Румен Радев настоява да не се прави кампания с пари от държавния бюджет, а Борисов твърди, че президентът взeма страна в кампанията.      

Румен Радев: Равноотдалечен съм от всички партии

 „Аз съм равно отдалечен от всички партии, не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази посока. По-скоро аз не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет. Както виждате обвиненията към мен са абсолютно несъстоятелни, не само за излизане в отпуск, но цитираният Иво Христов първо напусна президентството и след това започна да води предизборна кампания. Така че нека се поучат и другите, които ми дават някакъв пример”, коментира президентът Румен Радев.

Борисов: Ако Радев е против да се купят нови автобуси за децата или да се дадат пари за болницата в Ямбол, да каже

Премиерът Борисов отговори от Румъния. Колкото отдалечен бил Плевнелиев от ГЕРБ, толкова и Радев от БСП. „Еднакво бил отдалечен от кого? Трябва да се чуя с колегите от ГЕРБ да искаме от ЦИК да му забрани да прави кампания, всяко негово изказване е срещу управлението в полза на опозицията. Президентът отива на пленум на БСП и казва, че е еднакво отдалечен от всички партии. И аз трябва да му коментирам думите, все едно съм малоумен, че не е еднакво отдалечен. И всички виждате, че не е еднакво отдалечен и пак ме питате дали е еднакво отдалечен – не е!”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Според премиера евроизборите трябва да се оставят за еврокандидатите, а вътрешните битки можело да продължат и след 26-ти.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.