"Кампанията ни беше много хубава. Трябваше ни още време, трябваше да си обогатим посланията", посочи още той

„Има какво да си направим като анализ. Всяка партия трябва да бъде самокритична. БСП тръгна много добре към тези избори. Кампанията ни беше много хубава. Може би трябваше още време, трябваше да си обогатим посланията”. Това коментира в студиото на „Събуди се” депутатът от БСП Александър Симов.

„Не хвърлям вината за разделението в партията върху вътрешната опозиция. В момента, в който БСП трябваше да покаже, че може да бъде единна срещу едно управление, което е буквално раздирано от корупционни скандали и схеми, БСП не успя да го направи”, посочи още той.

БСП се върна в парламента (ВИДЕО)

Според Симов не може да се говори за „голямо поражение” на БСП на евроизборите. „Аз не приемам резултатът от изборите да се определя като „разгромяваща загуба”. Дай Боже всекиму такова поражение – с един депутат повече”, посочи той.

„Не върви да си задаваме въпроса кой е виновен за разделението в БСП. Факт е, че го има. Оттук нататък ние трябва да си дадем сметка дали това е помогнало или е попречило на листата. Според мен първоначалният вариант на листата беше по-добър”, коментира Симов.

КОД ЧЕРВЕНО: Силна вътрешна опозиция, две оставки в БСП (ОБЗОР)

Относно оставката на Корнелия Нинова Симов коментира: „Нинова подаде оставка, защото след като БСП не успя да спечели изборите, е необходимо да влезем в традиционната процедура тя да получи доверието на цялата партия. Тя подава оставка и свиква конгрес, на който оставката да бъде потвърдена официално. Оттам нататък процедурата по устав на БСП е да има общопартиен избор на лидер.”

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.