Чуйте коментар на основателя на най-големия офис за споделено пространство извън Силициевата долина

София измести столици като Париж, Лондон и Берлин в надпреварата за откриването на най-големия офис за споделено пространство извън Силициевата долина.

Научете какво бъдеще очаква професията ви на Webit.Festival Europe 2019

„България се превърна в прекрасно място за стартиране на технологичен бизнес. Едно от основните познания обаче липсва – как да се привлекат повече потребители”, каза Адео Реси, основател и изпълнителен директор на The Founder Institude.

За „Плюс-Минус. Коментарът след новините” той коментира защо все повече технологични компании избират България като инвестиционна дестинация.

„Едно от нещата, които ме накараха да избера София, е, че хората са не само талантливи, но и дружелюбни. Много лесно се работи с тях и може да им се има доверие. Това са черти, които не се намират лесно в другите пазари, особено в Източна Европа”, добави Реси.

По думите му София е много спокоен град. Впечатление му прави, че децата си играят спокойно по улиците без придружител – нещо, което според него не се вижда в Берлин, Лондон или Париж. Това било комбинация, която карала инвеститорите да отворят офиси тук.

Целия разговор вижте във видето.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.