Българският шампион подписа с израелски национал

"Лудогорец" осъществи трансферен удар с привличането на Дан Битон от "Ашдод", съобщава GONG.BG. Българският шампион ще плати 1 250 000 евро за 23-годишния израелски национал.

Битон подписа своя договор с "Лудогорец" и ще се присъедини към подготовката на отбора през следващата седмица. 

За подписа на играча разградчани успяха да надцакат израелските грандове. Битон бе трансферна цел на "Макаби Хайфа", "МакабиТел Авив" и "Бейтар Йерусалим", но в крайна сметка избра предложението на "Лудогорец".

"Лудогорец" най-напред от българските тимове в ранглистата на УЕФА

23-годишният Битон е едно от най-горещите имена на пазара. Причината е, че остави зад гърба си отличен сезон. В 32 мача той отбеляза 5 гола и направи още толкова асистенции. "Ашдод" пък финишира на пето място във втората осмица на първенството.

Кирил Домусчиев след титлата: Най-добрият отбор отново е шампион

Дан Битон е роден на 20 юли 1995 година, висок е 175 сантиметра. Може да играе на всеки пост в халфовата линия, включително и като ляво крило. Юноша е на "Апоел Беер Шева". За този тим изиграва 11 мача между 2014 и 2017 година. През сезон 2016/17 е под наем в "Ашдод", за който участва в 27 шампионатни мача и вкарва 3 гола. С изявите си убеждава клуба да го откупи. От лятото на 2017 година насам има общо 55 двубоя за първенство, в които се е разписал 8 пъти.

Ръководството на "Лудогорец" се надява Битон успешно да замени остаряващия Марселиньо, който даде доста на разградчани, но си личи, че има спад в неговото представяне.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.