Пострадал е и кметът на провинцията Рока ди Папа

Десет души бяха ранени, включително деца, при експлозия, причинена от изтичане на газ в центъра на малко градче близо до Рим днес, предаде БТА.

Инцидентът е станал в сградата на кметството на Рока ди Папа, на около 25 км югоизточно от Рим, близо до лятната папска резиденция "Кастел Гандолфо". Експлозията частично е разрушила фасадата и е предизвикала пожар. Според италиански медии кметът Емануеле Крестини е сред ранените.

ТРАГЕДИЯТА В ГЕНУА: Истории за почернени семейства и оцелели по чудо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пострадалите деца са се намирали в детска градина в съседство с кметството. "Едно дете е тежко ранено, но животът му е вън от опасност", каза представител на местните здравни власти, който съобщи, че то е хоспитализирано заедно с възрастен, получил изгаряния при инцидента. Две други деца са заведени в болница от техните семейства, а шестима възрастни са получили медицинска помощ на място.

Експлозията в Болоня нанесла щети за 10 млн. евро

Пожарната служба разпространи видео в Twitter, показващо улицата пред кметството обсипана с отломки. В изявление газовата компания "Италгаз" обвини друга неназована компания за експлозията. Според нея изкопни работи до сградата на кметството са повредили подземните тръби, като са причинили изтичането на газ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.