Собственичката твърди, че в нея се случват паранормални явления

Във Великобритания е обявена за продан една от най-известните с паранормални явления къщи, предаде БГНЕС.

Имотът в графство Есекс в миналото е бил затвор за обвинени във вещерство. Малката къща е известна като "Клетката" и собственичката й твърди, че в нея редовно се наблюдават паранормални явления.

По стълбищата се появявали кървави пръски, вратите се отваряли сами, от крановете на чешмите потичала вода, без да има хора в стаята. Ванеса Мичел купила къщата през 2004 г. и казва, че от тогава е виждала зловещ призрак с вид на "дяволски козел", а неизвестна сила дръпнала косата й.

Агенцията за недвижими имоти рекламира къщата като "възможност за бизнес начинание за даване под наем на специален, паранормален имот".

Защо човек с къща на два етажа живее в двете си коли?

Смята се, че в миналото поне 19 жени, обвинени във вещерство, са били затворени в там. Две от тях били екзекутирани през 1582 г.

8-годишният син на една от жените бил принуден да свидетелства срещу нея. В миналото децата на екзекутираните за вещерство са били оставяни на произвола на съдбата и често умирали от недохранване или студ. Това подхранва легендите около имота, за който се твърди, че може да е обитаван от духовете на жените или децата им.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес