Във вторник вечерта задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Бойков

Специализираната прокуратура поема разследването на пробива в НАП. Спецпрокурорите ще търсят доказателства дали течът е бил използван за киберрекет и с политически цели.

Търговският директор на „Тад Груп” все още е в ареста. Георги Янков беше задържан във вторник вечерта. Очаква се той да бъде разпитан в сряда. Все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение, или ще бъде освободен.

От сградата на компютърната фирма служителите на ГДБОП иззеха голяма част от техниката. Според защитата на основния заподозрян действията на разследващите са незаконни. Във вторник единият адвокат на фирмата се усъмни, че данните в компютъра на Кристиян Бойков може да са манипулирани.

Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Отсъствието на собствениците на техниката кара адвокатите да се съмняват, че е възможно да бъдат подхвърлени доказателства.

По думите на адвоката на Кристиян - Георги Стефанов компютърът на Бойков вероятно все още не отключен. „От прокуратурата могат да твърдят каквото си искат. Това са волни изявления. Ако са извлекли някакви данни, това е било незаконно. Необходимо е присъствие на собственика на компютъра и адвокати. Ако нещо е изтеглено, то е възможно и да бъде внесено. Възможно е тези данни да са записани на компютъра, след като той е бил иззет", поясни Георги Стефанов.

ГДБОП с нова акция във фирмата, в която работи Кристиян Бойков (ОБЗОР)

Появиха се и съмнения, че собственикът на фирмата е напуснал страната в посока Турция.

„Собственикът на фирмата Иван Тодоров е в Канада. Той е на годишен форум на верига ресторанти. Предполагам ще се върне до края на седмицата. Това е било планирано пътуване. Човекът си пуска снимки в социалните мрежи, не се укрива”, обясни Стефанов по повод твърдението, че Тодоров е избягал зад граница.

Цацаров: Кристиян Бойков не е действал сам

Той допълни, че цялата история е удар от конкуренцията по дружеството. „Нито Кристиян, нито търговското дружество, нито адвокатите се занимават с политика. Въпросът е чисто процесуален. Никой няма отношение към стреличките, които си прехвърлят политиците”, каза още Георги Стефанов.

Акцията на ГДБОП, която се проведе във вторник, продължи до 23:00 ч. 

Институциите твърдят, че Бойков не е действал сам. Той е търсил информация за премиера, за главния прокурор, за депутата Делян Пеевски, както и за евродепутата Емил Радев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.