Издирват се мъж и жена

МВР търси информация за двойното убийство в Негован от гражданите.

От полицията издирват жена на предполагаема възраст 45-55 години и мъж на възраст между 65-75 години във връзка с установяването на самоличността на откритите в събота вечерта две тела във водоем край Негован. 

Няколко дни след откритата зловеща находка, полицейските ленти са свалени. Тук е мястото, където бяха открити човешките останки.

Криминалистите вчера се натъкнаха на още части от тела на жертви именно в този район. Според експертите случаят в Негован няма свой аналог в историята на България.  С участието на гражданите, МВР ще се опита да разплете случая с двойното убийство и  намерените тела до водоема край Негован. 

Експертите са категорични – това е първи по рода си случай в криминалната история на страната. „Двойно убийство с двойно разчленяване - аз не помня да сме се занимавали в практиката ми”, коментира криминалистът Ботьо Ботев  в предаването „Здравей, България”.

По мнение на експерта, ако бъде установена самоличността на телата, ще се намери и връзката с убиеца.  „Тези деяния да убиеш, а впоследствие да разчлениш са свързани с една особена психология за действията на извършителя. Той приема и определен риск - да остави все повече следи, все повече информация, до която да се стигне”, коментира Ботев.

Преди да бъдат разчленени, жената и мъжът са били простреляни. Разкриването на калибъра на оръжието може да се окаже важна следа за разследващите. „Многократно има подобни случаи, в които извършва се убийството на едно място, а с оглед на прикриване на неща и изнасяне на трупа от място, което би компроментирало извършителя, той трябва да го скрие на друго място. Ако е планирано ще се вземат съответно  мерки да се избегнат тези улики, които са оставени”, допълни криминалистът.

Досиетата у нас пазят десетки случаи на изчезнали хора, които никога не са открити. Според Ботьо Ботев обаче при този случай и жертвите и убиецът ще бъдат разкрити.  В разследването се включиха и следови кучета. Работата по досъдебното производство продължава.

Намериха още човешки останки край Негован

От полицията молят гражданите на област София, които имат информация за  липсващи от месец май съседи или близки, отговарящи на посочената възраст, да подадат сигнал по всяко време на денонощието на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана. 

Намериха човешки останки от две тела край Негован (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.