В събота вечерта местен жител открил череп в близост до водоема на селото

Човешки череп и други останки от две тела бяха открити край софийското село Негован. В събота към 18.00 часа местен жител е подал сигнал за открит череп в близост до водоема на селото. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Екипи от криминалисти и експерти на СДВР са организирани веднага и са изпратени към мястото на инцидента. В акцията са включени и следови кучета.

Cпoрeд пoлициятa cтaвa въпрoc зa eдин и cъщ криминaлeн cлучaй. 

Телата са на мъж и жена. Според информация на източници на NOVA, те са били застреляни в тила, след което са били разчленени.

След изстрелите са били разчленени и поставени в пликове и бидони.

Видео: БГНЕС

Според патоантоми, престъплението  е извършено преди поне 10 дни, а останките били разпръснати от бездомни кучета. 

Огледът на криминалистите продължи целия ден. Никой не беше допуснат близо до мястото на престъплението. Разследващите ограничиха достъпа заради търсенето на улики. Не изключиха възможността да бъдат отрити останки и на други жертви. 

Предстои да бъдат направени експертизи, за да се установи самоличността на телата, както  и категоричната причина за настъпване на смъртта.

По първоначални данни убитите не са в списъка с издирвани лица.  

Никой в близкото село Негован не е съобщавал за изчезнал близък. Местните не са виждали и съмнителни хора или автомобили.

Предстои да бъдат направени експертизи, с които да се установи самоличността на намерените останки.

Експерти коментираха за NOVA, че разфасоването може да е направено с цел прикриване на престъплението, но и да показва силна емоционална връзка между убиеца и жертвите. Няма яснота и дали убийството е извършено край езерото или труповете са пренесени по-късно, като по-вероятна е вторатa версия. 

Подобна жестокост напомня на случая, при който през 2004 г. в Перник Кристиян Петров разфасова и прибра във фризера тялото на съученика си. 

Възможно е обаче и да не става въпрос за действия на психопат, а на организирана престъпна група. 

Заради изстрелите преди разфасоването е възможно извършителят да е целял да прикрие следите си, каквато е била практиката на престъпните банди през последните 15 години. Част от "Килърите" са в затвора за тези престъпления. Някои от жертвите им бяха открити години след заравянето им, а други все още се водят безследно изчезнали. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.