Инцидент или проява на безотговорност е случаят?

Дете на година и половина падна от втория етаж на кооперация в Пловдив. По време на инцидента родителите са спели в друга стая. Момиченцето е с тежка черепно-мозъчна травма. По данни на полицията майката и бащата били употребили голямо количество алкохол. Пред NOVA те заявиха, че случилото се е инцидент.

Дете на година и три месеца падна от втория етаж

„Гледахме телевизия. Хапвахме и пийвахме. После си легнахме. Детето беше в детския кош. Прозорецът беше отворен. Нямаше как да предположим, че може да излезе от кошарата и да стане нещо. Разбрахме за инцидента от съседите”, разказа бащата на момиченцето.

Майката отрече да е употребявала алкохол. Живеещите в района разказаха, че родителите на детето са нормални хора и не пиели често.

Социалният министър съобщи, че няма основание детето да бъде отнето от родителите.

„Аз се надявам, че това дете ще се възстанови и ще се върне при родителите и това за тях ще бъде един урок. В Закона за закрила на детето за оставено дете без надзор е предвидено административно наказание - глоба, която се налага от полицейските органи”, заяви Бисер Петков

Прокуратурата вече образува досъдебно производство за това, че родителите са оставили детето си без надзор и това е застрашило живота му. По закон майката и бащата могат да получат до 3-години затвор.

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.