Той е заплашил да взриви и държавни институции

Мъж заплаши да взриви мост в Киев и откри стрелба. Заплахата за взрива се отнасяла за мост близо до станция на метрото в украинската столица. Междувременно стана известно, че мъжът е заплашил да взриви и държавни институции.

По-късно мъжът беше задържан от полицията, съобщават „Украинская правда" и БГНЕС. Информацията беше потвърдена от вътрешния министър Арсен Аваков.

Според очевидци, мъжът пристигнал на моста с кола, извадил предмет, подобен на експлозивно устройство, както и автоматична пушка, и открил огън. Стрелецът изглеждал на около 35 години и е бил облечен в камуфлажна униформа.

Мъжът е участник във военните операции в Донбас, съобщава РИА Новости.

Според уебсайта на градската администрация в Киев, той е участник в антитерористичната операция и е подал искане за придобиване на земеделски участък.

Според „Украинская правда“, името на този мъж е Белко. Той е със звание старши сержант и е служил като началник в радиоцентъра на полевия комуникационен център на военно поделение A 3628, разположен в Киев.

"На 26 юни съдът е признал Белко за виновен за нерегламентирано напускане на военното поделение, като го е осъдил на арест за период от седем дни", се казва в доклада на полицията.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.