Синдикатите заявиха, че това подчерта необходимостта от човешки машинисти

„Влак-беглец“ без машинист, профучал през три станции, без да спира, предизвика страх сред пътуващите в подземната железница на Париж, съобщава БГНЕС. Синдикатите заявиха, че това подчерта необходимостта от човешки машинисти.

Парижкият метро оператор потвърди, че влак по линия 1 - която е напълно автоматизирана - без машинисти – е прескочил три спирки във вторник вечерта.Инцидентът предизвика публикации от ужасени пътници в социалните медии, включително един, който написа в Туитър, че това е „най-голямата уплаха в живота му“ и че „влакът за малко не се е ударил“. От там заявиха , че той е пропуснал трите гари „поради технически инцидент“, но след това е спрян „в съответствие с процедурите за безопасност“. "Беше стресиращо, но ви уверяваме, че никой не е бил в опасност", добавя той.

Спряха част от метрото заради инцидент с паднал човек

Но градският транспортен съюз „Solidaires RATP“ заяви днес, че "влакът-беглец" е оставил пътниците напълно безпомощни, докато е прелитал покрай гарите „Конкорд“, „Шанз-Елизе“ и „Франклин Д. Рузвелт“ в сърцето на Париж. Съюзът се противопоставя на политиката за автоматизиране на линиите на метрото, заявявайки, че "само служител на RATP на борда, който е в състояние да спре влака чрез ръчно управление, може да гарантира безопасността на пътниците".

Дете скочи на релсите в софийското метро

Само две парижки линии на метрото са автоматизирани - линии 1 и 14. По време на мащабната стачка на работниците от RATP през миналата седмица заради пенсионните реформи, това бяха единствените линии, които продължиха да работят нормално. RATP счита, че двете линии са много успешни и се стреми да разшири автоматизираната технология в цялата мрежа - ход, който среща противопоставяне от синдикатите. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.