В продължение на пет часа той държа детето за заложник в Агенцията за чужденци в града

Бежанец от Африка, за който се твърди, че е от ганайски произход, взе малко момиче за заложник в германския град Визмар. В продължение на пет часа той държа детето за заложник в Агенцията за чужденци, опитвайки се по този начин да предотврати своята депортация. По-късно мъжът беше задържан от германската полиция.

Според последната информация детето може да е собственото дете на мъжа, което той използва като средство за упражняване на натиск върху властите, за да го оставят в Германия. Съобщава се, че мъжът е невъоръжен, информират Спутник и БГНЕС.

Пациент взе за заложник жена в болница в Германия

Полицията беше отцепила сградата и водеше преговори с мъжа. Всички служители в Службата за управление на чужденците бяха напуснали сградата, според шефа на местната администрация Кирстен Вайс. Предполагаемият му родител на детето се е опитал да убеди властите да направят тест за бащинство, който по същество би го спасил да бъде изгонен от Германия.

Страната е изправена пред голям наплив от мигранти и търсещи убежище от Близкия изток, откакто канцлерката Ангела Меркел обяви политика на „отворени врати“ през 2015 г. Някои политици и активисти твърдят, че това е довело до скок в броя на престъпленията в държавата. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.