Това реши Специализираният наказателен съд

Специализираният съд реши, че делото срещу бизнесмена Николай Банев, жена му Евгения и майка му Мария, може да започне по същество на 21 октомври. Освен като членове на престъпна група съпрузите са обвинени и в пране на 1 милиард лева, присвояване на близо 85 млн. лева и укриване на данъци. Мария Банева също е подсъдима, като член на престъпна банда.

Стартира делото срещу Баневи (СНИМКИ)

Според съда обвинителният акт на прокуратурата отговаря на изискванията в закона, въпреки че от защитата поискаха делото да бъде върнато на поправителен, заради нарушения. От тримата подсъдими единствен зад решетките остава Николай Банев.

„Г-жа Банева нито устно, нито писмено е твърдяла това пред прокуратурата”, заяви прокурорът Мария Дойчева.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ВЛИЗАНЕТО ИМ В СЪДЕБНАТА ЗАЛА

„Най-вероятно тези твърдения са изложени с идеята да се измени мярката за неотклонение на г-н Банев”, каза прокурорът Калин Стоилов.

„На делото се даде една изключителна публичност, което съвсем честно заявявам, лично на мен ми предизвиква големи проблеми. С твърденията за милиарда – не можете да си представите колко заплахи и колко искания за подкупи са получавали моите роднини. Заплахи за отвличания и т.н. за децата”, коментира Евгения Банева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.