Вижте какво разказа ръководителят на ансамбъла пред „Събуди се"

Магията на една страна може да бъде запечатана не само в снимка, но и в танц. Доказват го ансамбъл „Българе”, които с годините са се превърнали в пазител на родния фолклор и българската идентичност. На прага на 50-годишния юбилей на ръководителя им Христо Димитров и двучасовия бенефисен спектакъл в НДК, екип на „Събуди се” надникна в репетиционната на „Българе”.

„За да постигне човек успех в едно нещо, каквото и да е било, няма значение дали е изкуство, дали е бизнес или политика, дали е обществен живот, са необходими три неща. Първото нещо е изключителна любов към това, което прави. Изключителна любов. Моят съгражданин Тодор Колев навремето казваше – „Вадиш сърцето, хвърляш го на балатума и почваш да работиш”. Трябва по този начин да се подходи. Цялата ти сила, енергия и молитви трябва да бъдат насочени в тази посока”, казва Христо Димитров.

„Второто нещо – трябва да можеш да го правиш това. Тоест трябва да имаш дарбата от Бога. Всеки човек има различни дарби. Той трябва да прави това, което може. И третото нещо – трябва да имаш много пари. Защото всички неща стават с много пари. И аз понеже нямам, търся да ги привличам отнякъде”, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.