Това съобщиха от Министерството на правосъдието

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна в Народното събрание с делегация от Европейската комисия за демокрация чрез право (Венeцианската комисия). Това съобщиха от Министерството на правосъдието.

Цацаров: По процедура не може да се издигне друг кандидат за главен прокурор

Поводът за работната среща бяха поисканите от българската страна в края на септември тази година становище и препоръки във връзка със законопроекта за въвеждане на ефективен механизъм за разследване срещу главния прокурор и председателите на върховните съдилища.

Експертите от комисията изразиха удовлетворение, че в рамките на два дни са осъществили дискусии със заинтересованите страни по този толкова важен законопроект.

На заключителната среща в петък министър Кирилов благодари на експертите за вниманието и колегиалното отношение и ги увери в решимостта на българското правителство да се съобрази със съветите и насоките на Венецианската комисия по темата.

Радев за връщането на кандидатурата на Гешев: Действах изцяло в моите правомощия (ВИДЕО)

От своя страна експертите поканиха министъра на правосъдието на следващото заседание на Венецианската комисия, което още се проведе на 7 и 8 декември 2019 г., за да защити законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си