От БСП обвиняват новоизбрания кмет на "Искър" в купуване на гласове

ГЕРБ не са манипулирали изборните резултати чрез изборните протоколи. Представителите на Секционните комисии са провели изборния процес в столичния район "Искър" нормално. Това заявиха от ГЕРБ на извънреден брифинг в централата на партията по повод на обвиненията, отправени от Борис Цветков от БСП.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„В район "Искър" не спряха нито лъжите, нито манипулациите, нито нападките, нито фалшивите новини. Сблъскахме се с нарушаване на изборното законодателство – разполагане на агитационни материали на забранени места. Всяка наша реакция беше атакувана с лични обиди и отново фалшиви новини. Със своите обвинения Борис Цветков иска да извлече дивиденти и да прикрие фактите, че не е свършил никаква работа“, заяви общинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева.

Манолова внася искане за касиране на изборите в София

Новоизбраният кмет на район "Искър", който беше обвинен в купуване на гласове, съобщи, че е омерзен и унизен от кампанията, предаде БГНЕС. „Директно мога да кажа, че нито съм участвал, нито съм организирал такива акции. Готов съм да окажа всякакво съдействие на органите“, заяви той.

„Изборите приключиха, но не на езика на омразата. Манипулативните внушения никога няма да напуснат някои от кандидатите на тези избори. С действията и изказванията си Мая Манолова сапунисва с различни перилни препарати своя имидж и търси опити да оправдае загубата. Ако продължава по същия начин, нищо добро не чака политическия й проект”, заяви председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов.

По-рано днес Борис Цветков от БСП, който загуби балотажа за кметското място в района, съобщи, че Цеков е записан от камера на хранителен магазин в района как говори с ромски лидери за купуване на гласове.

Избрани районни кметове в София при обработени 100% протоколи

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.