Това реши състав на Административния съд - София град

Повторно преброяване на бюлетините за избор на кмет на София във всичките 1611 секции няма да има. Това реши Софийският административен съд.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СЪДА

Делото е по жалба на загубилата местните избори Мая Манолова. Предстои обаче съдът да прецени дали да не допусне преброяване в отделни секции, за които Манолова е посочила конкретни нарушения.

Ответната страна, в лицето на общинската избирателна комисия и адвокатите на местната колиция „ГЕРБ – СДС”,  оспорват жалбата.

Започна делото по искането за касиране на изборите в София

„Ние сме направили множество доказателствени искания, десетки доказателствени искания. По-голямата част от тях бяха уважени. За съжаление засега не беше уважено нашето искане за повторно преброяване бюлетините в посочени секции”, каза Мая Манолова

„Това, което сме въвели са действителните резултати и получените гласове от всички протоколи на секционните избирателни комисии. Те са отразени, съответно в базата на „Информационно обслужване”, след това тези протоколи са взети от нас. Сканирани са на сайта на ОИК и ЦИК. Те са достъпни публично още от 4 ноември”, заяви Полина Витанова, председател на ОИК-София.

Мая Манолова внесе жалба за касиране на вота в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.