Тя обяви, че разполага с доказателства за груби нарушения на изборните правила

6 дни след втория тур на местните избори политическите скандали продължават. Мая Манолова и кандидати за кметове на БСП сезираха органите на реда и Общинската избирателна комисия за жалби и груби нарушения на изборния процес. 

"Внасяме жалба за касиране на изборите в София. Има  14 класьора с доказателствен материал за тежки нарушения на изборния процес", заяви Манолова. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Още в нощта на вота екипът й обяви, че разполага с доказателства за груби нарушения на изборните правила. По думите на Манолова те могат да бъдат класирани в четири групи - нарушения, свързани с избирателните списъци, нарушения свързани с изборните протоколи, нарушения свързани с бюлетините и броенето им, както и нарушения на организацията на изборния процес.

От своя страна управляващите заявиха, че това е начин, по който да оправдаят поредната си загуба от ГЕРБ.

„Ако г-жа Манолова продължава да сапунисва и използва всякакви перилни препарати, за да лъска своя имидж и да се опитва да търси оправдания за загубата, не я чака нищо добро в нейния бъдещ политически проект”, заяви Цветомир Паунов от  ГЕРБ.

От редиците на ГЕРБ контраатакуваха, като обявиха, че по отношение на ромските гласове, те имали доказателства за манипулации, но в услуга на Манолова. Получили жалба за предварително попълнена бюлетина в район Люлин.
„Тя  беше попълнена и се раздаваше предварително, точно с отбелязване на вот за г-жа Манолова”, каза още Паунов.

Мая Манолова депозира в съда исковата молба срещу премиера

Касиране на вота в София в понеделник поиска не само Манолова, но и кандидат–кметовете на БСП в районите Искър, Люлин и Красно село.

Кандидатът на БСП в район Искър сезира прокуратурата и МВР за видеозаписи, които според твърденията му, уличават спечелилия изборите Ивайло Цветков от ГЕРБ в договаряне на гласове от ромски тартори и криминално проявени лица.

„Директно договаряне за ромски вот не бих могъл да управлявам”, контрира Борис Цветков, кандидат за кмет на БСП, район „Искър”.

„Станехме свидетели буквално на манипулации и внушения”, каца още Ивайло Цеков, избран за кмет на район Искър.

Политическите обвинения през днешния ден коментира и премиерът. По думите му хората искат енергийна независимост и добра пътна инфраструктура. За това и в този пореден изборен двубой, ГЕРБ станали победители. 

Тепърва от ГЕРБ ще решат търсят правата си по съдебен ред заради твърденията на Борис Цветков от БСП.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.