По думите му харчовете се увеличават, а приходите намаляват

„Много харчене с много малка ефективност е най-кратката характеристика на Бюджет 2020. Увеличават се харчовете, а намаляват приходите - затова този бюджет не е за хвалене. Защото нямаме реформи в системите и това, че се наливат пари в нереформирани системи, е най-големият порок на този бюджет". Това заяви зам.-председател на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев в ефира на „Здравей, България”.  

Какво налага вдигане на местните данъци и такси?

„За да има реформи, трябва да има политическа воля и съгласие между партиите по отношение на тези реформи. Искаме съгласие по няколко приоритета: демографска криза, здравеопазване, образование, икономически растеж”, каза още Цонев.

Според него бойкотът на ДПС срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е съвсем закономерен.

„Няма давност за прегрешенията на Симеонов. Още по изборите той блъскаше майки, дошли от Турция да гласуват. Но тогава протестира само ДПС, а обществото не реагира. Когато засегна най-деликатната част от обществото – майките на деца с увреждания, тогава вече хората правилно реагираха. Срамота е да бъде избран за вицепредседател на НС. Трябва да си остане депутат, за какъвто е избран”, поясни Йордан Цонев.

Близо 2 500 лв. излиза издръжката на 4-членно семейство у нас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.