Темата коментира свиневъдът Венцислав Славов

Да попаднеш на стоманена игла в пържолата си. За инцидента съобщи фотографът Васил Къркеланов. Той е направил и снимки на "находката". Иглата е дълга почти 4 см и е била забита в парче месо, купено от супермаркет. От Агенцията по безопасност на храните обявиха, че ще започнат пълна проверка по случая.

„Като човек, който консумира свинско месо, съм потресен от тази ситуация. Като специалист смятам, че месото около иглата не е реагирало така, както би следвало, ако тя е попаднала, когато животното е било живо. При попадане на чужд обект в тялото на прасето би трябвало да се появи капсула, която в случая не видях. Надявам се, че това не е шега на някой човек по веригата”, коментира свиневъдът Венцислав Славов.

Дете откри игла в пържола (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Има т. нар. тумблери, които се ползват за окрехкотяване на месото. Възможно е тази игла да е оттам. Съмнявам се обаче, че някой нещо е направил. Не изключвам кавга между работодател и работник”, допълни Славов.

„Някои от месата могат да се третират за окрехкотяване. 99% от българското месо не се обработва с никакви продукти. Обработените меса са по-скоро замразените, които преминават през обработка за освежаване и овкусяване”, посочи още Славов.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook